Blog

De gelaagdheid van mijn aanbod.

on 22 april 2024

Laatst merkte iemand op “wat doe jij veel verschillende dingen”. Er was een kleine verwarring in mij omdat ik dat zelf niet ervaar dat wat ik doe zo verschillend is. Voor mij is er een samenhang en is alles een bijdrage aan een droom die ik heb. Dus eigenlijk werd ik uitgenodigd om woorden te geven aan wat ik doe en de intentie daarachter.

Mijn droom is dat we in Haarlem een community van kwetsbaarheid gaan vormen. Deze term ontleen ik aan het boek Kwetsbaarheid omhelzen van Christa Anbeek.  Ik kan niet een andere omschrijving bedenking die zo de lading dekt. Kortom een groep mensen die er voor elkaar is op momenten van grote kwetsbaarheid als gevolg van een intense verlieservaring.

En op verschillende wijzen tracht ik dit gestalte te geven.

Zo zijn er natuurlijk mijn interactieve lezingen waar ik spreek, muziek laat horen en gedichten voorlees rondom een verlies gerelateerd thema. En waar de aanwezigen ook met elkaar in gesprek gaan. Soms wonen mensen in dezelfde wijk en ontmoeten elkaar tijdens een lezing waar ze iets gemeenschappelijks ontdekken. En ja, soms is een goede buur heel belangrijk in tijden van verlies en herstel.

Dan zijn er de Troosttafels waar tussen de gangen door met elkaar gesproken wordt over verlies, herstel en veerkracht.  Ik zorg voor de vragen en begeleid het gesprek. Soms ontstaan er verbindingen doordat je een gelijk gestemde ontmoet.

En dan zijn er de Troostwandelingen. Tijdens de wandelingen ben ik letterlijk de gids die de wandeling  begeleid en waar de deelnemers aan de hand van een onderwerp in wisselende twee tallen met elkaar in gesprek gaan. En wie wil gaat mee lunchen.

Daarnaast geef ik natuurlijk individuele begeleiding en kan het heel fijn tijdens of na een traject deel te nemen aan bovengenoemde activiteiten.

Denk je nu dit is wat ik mis in jouw aanbod stuur mij dan een mail. Ik ben benieuwd.

Frances NuijenDe gelaagdheid van mijn aanbod.

Join the conversation