Blog

Verdriet is een ding met stekels.

on 30 januari 2024

Op een regenachtige avond vond de 2de Troosttafel plaats in de Ontmoetingskerk. Verdeeld over twee tafels, onder begeleiding van Anette en Frances, spraken we over ons verlies.

De aftrap van de avond deed Anette met het voorlezen van een tekst uit het boek De Vertroosting van Dirk de Wachter.

Verdriet is een ding met stekels. Goede troost impliceert dat ding met stekels te behouden. Op een bepaalde manier het zelfs te koesteren. Dat verdriet moet je behouden, maar wikkel het in, omzwachtel het met verhalen en woorden, met schoonheid en nabijheid. Pak het zo in dat je het onder je arm kan meedragen. Het is er dan nog, maar het steekt niet meer. Dat verdriet bestaat vanwege die grote liefde”

Vervolgens gingen we voor de eerste gang, als kennismaking met elkaar en ieders verlies, van start met de vraag: welk verlies ligt op dit moment bij jou op de voorgrond en heeft het een naam? Het ging over het verliezen van partners, schoonzussen, zwagers, kinderen en gezondheid.

En zo was er steeds een andere vraag tussen de gangen door waarover we met elkaar in gesprek gingen.

Na het toetje kwam de vraag: hoe was deze avond voor jou? De antwoorden varieerden van inspirerend, bijzonder, opbeurend en fijn om zo met elkaar in gesprek te gaan.

Wil jij er de volgende er ook bij zijn? Dat kan op donderdag 25 april met weer een Troosttafel. Je bent van harte welkom. Aanmelden kan bij mij.

Frances NuijenVerdriet is een ding met stekels.

Join the conversation