Blog

Hekken om mijn hart

on 30 maart 2021

Dit is de titelsong van Jeroen van Merwijk. Wat een aansprekende titel! Ja dat gebeurt – dat je een hek om je hart bouwt. Het leven is niet volmaakt en mensen ook niet. Dus maak je teleurstelling mee,  raak je gefrustreerd of teleurgesteld.  Wanneer je dit langdurig ervaart is de kans groot dat je een hek om je hart zet. Je besluit bijvoorbeeld om niet meer te voelen, je niet meer kwetsbaar op te stellen, je hoofd niet boven het maaiveld uit te steken. Of dat de ander toch niet te vertrouwen is.

Dat hek wordt een soort van harnas waarbinnen jij je beweegt, denkt en voelt én gaat ten koste van je potenties inzetten, verbinding maken met anderen en genieten.

Wat helpt? In dit liedje wordt gezongen “en toen kwam jij”. In het liedje klinkt het een beetje als de prins op het witte paard die jou komt redden. Maar die prins kan natuurlijk ook een vriend, leraar, familielid of coach zijn. Iemand door wie jij je gezien en gehoord voelt én aan wie jij jou gekwetste hart toont. Dan kan het hek smelten en ontstaat weer vrijheid in wel of niet verbinden.

Luister vooral even

Frances NuijenHekken om mijn hart