Blog

Oude liefde roest niet

on 27 maart 2021

Na 30 jaar ben ik weer werkzaam in de GGZ. Nu als 4de jaars stagiair geestelijke verzorging. De GGZ blijft toch een soort van liefde van mij. Hoe kunnen we zorgen dat iedereen in staat is om mee te doen? Denise Hagmeijer maakte een portret van mij in het kader van de week van de psychiatrie.

Nu ik in het laatste jaar zit van mijn opleiding geestelijke verzorging realiseer ik mij (opnieuw) hoe belangrijk aandacht is voor zingevingsvragen juist ook voor mensen met psychische problemen. Want hoe opluchtend of juist benauwend een diagnose ook kan zijn, je wordt geconfronteerd met vragen als: wat is mijn toekomstperspectief, wat ben ik voorgoed kwijt, wat betekent dit voor mijn zelfbeeld. Maar ook hoe herstel ik mijn veerkracht, wat kan en wil ik wel. Het kan een kantelpunt zijn in je leven waardoor er ook nieuwe mogelijkheden ontstaan. Ondanks of dankzij zeg ik dan maar.

Eigenlijk is het nodig om een nieuwe levensvisie te ontwikkelen en daar kan ik je behulpzaam in zijn. Neem daarvoor contact met mij op voor een kosteloos oriƫntatiegesprek

En kijk vooral even naar dit filmpje Be proud of your scars.

Frances NuijenOude liefde roest niet

Join the conversation