Over Mij

Je draagt je verlies als een ode aan wat er was.

Ik woon nu inmiddels 30 jaar in Haarlem waar ik in veel verschillende organisaties heb gewerkt voor ‘mijn stad’. Daarnaast heb ik al 25 jaar een praktijk voor begeleiding.

De laatste 10 jaar ben ik mij steeds meer gaan richten op verlieservaringen en hoe daar van te herstellen. Naast mijn professionele leerweg heb ik ook veel geleerd van de verlieservaringen in mijn eigen leven. Verlies van werk, familie en vrienden. Maar ook van wat ik niet heb gerealiseerd zoals moeder worden. Verder weet ik hoe het is om op te groeien met een ouder met een psychiatrische stoornis waardoor er maar een beperkt welkom was én hoe je wonden als gevolg daarvan transformeert naar kracht en kunde

Ik houd van leren, ontdekken en andere wegen bewandelen. Een greep uit mijn opleidingen. Mijn opleiding Beeldende Therapie heb ik gedaan bij het Centrum voor Creatieve en Expressieve Therapie. De opleiding Lichaamswerk volgde ik bij het Bolt Instituut. Om mensen te begeleiden bij zingevingsvragen deed ik de opleiding Zingeving en Spiritualiteit.  In 2017 rondde ik de opleiding Omgaan met Verlies af. In 2021 studeer ik af als geestelijk begeleider. Inmiddels heb ik ook de opleiding Secure Base Coachen afgerond. Dit is een greep uit de opleidingsweg die ik ben gegaan.

Wil je nog meer weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel. Of volg mij op Facebook

Mijn Werkwijze

Verlies confronteert je met lijden én met een breuk in de doorgaande lijn van je leven. Op die breuken doen zich vragen voor zoals: wie ben ik? Wat is de zin van mijn leven? Ben ik alleen? Waar put ik kracht uit? Waarom overkomt mij dit? Hoe nu verder? Het doet zo pijn! Ik draai rond in een kringetje.

We besteden aandacht aan het verlies én hoe je met dit verlies kunt leven. Naast gesprek gebruik ik lichaamsoefeningen om je hele lijf te bewonen en je veerkracht te (her)ontdekken. Beeldend werk helpt je om dat wat je niet kunt verwoorden toch uit te drukken én te spelen met andere perspectieven. We werken natuurlijk op een manier die bij jou past.

Mijn methodieken helpen het hoofd te kalmeren, het hart te openen en het lijf te ontspannen. Want waar ontspanning is, kan het leven stromen!

bhr-herstelOver mij