Over Mij

“Ik ben als een levenslustige moeder en zus die jou begeleidt van het licht naar het donker.

Ik ben inmiddels 64 jaar, woon samen met Ruud, ben geen moeder maar wel oma van vier fantastische kleinkinderen. Wat een rijkdom in mijn leven, en wat een geschenk!

In tijden van verlies heb ik ervaren dat het belangrijk is dat er iemand voor je is. Geen adviezen, maar iemand die luistert met volle aandacht. Iemand die erop vertrouwt dat jij ergens wel weet wat de volgende stap is, die helpt om jouw innerlijk kompas te ontdekken. Dat is er, altijd! Ook wanneer je druk bent met innerlijke dialogen, in de regelmodus schiet of verlamd bent door angst. Dan  kan liefdevolle aandacht, lichaamswerk of beeldend werk helpen. Ik heb de heilzaamheid daarvan zelf ervaren en ben mij er vervolgens in gaan scholen.

Mijn opleiding Beeldende Therapie heb ik gedaan bij het Centrum voor Creatieve en Expressieve Therapie. De opleiding Lichaamswerk volgde ik bij het Bolt Instituut. Om mensen te begeleiden bij zingevingsvragen deed ik de opleiding Zingeving en Spiritualiteit. In 2017 rondde ik de opleiding Omgaan met Verlies af. Dit is een greep uit de opleidingsweg die ik ben gegaan. Wil je nog meer weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Mijn Werkwijze

Verlies confronteert je met lijden én met een breuk in de doorgaande lijn van je leven. Op die breuken doen zich vragen voor zoals: wie ben ik? Wat is de zin van mijn leven? Ben ik alleen? Waar put ik kracht uit? Waarom overkomt mij dit? Hoe nu verder?

Ik laat je zien dat je weliswaar iets hebt verloren, maar niet je verlies bént. Lichaamswerk helpt je om niet alleen in je hoofd te zijn, maar je hele lijf te bewonen en om vastgezette gevoelens te bevrijden. Beeldend werk helpt je om dat wat je niet kunt verwoorden toch uit te drukken. We werken natuurlijk op een manier die bij jou past.

Mijn methodieken helpen het hoofd te kalmeren, het hart te openen en het lijf te ontspannen. Want waar ontspanning is, kan het leven stromen!

bhr-herstelOver mij