Over Mij

There is a crack in everything, that’s how the light gets in

     Leonard Cohen

 

Ik woon nu inmiddels 30 jaar in Haarlem waar ik in veel verschillende organisaties heb gewerkt voor ‘mijn stad’. Daarnaast heb ik al 25 jaar een praktijk voor begeleiding.

De laatste 10 jaar ben ik mij steeds meer gaan richten op verlieservaringen en hoe daar van te herstellen. Naast mijn professionele leerweg heb ik ook veel geleerd van de verlieservaringen in mijn eigen leven. Verlies van werk, familie en vrienden. Maar ook van wat ik niet heb gerealiseerd zoals moeder worden. Verder weet ik hoe het is om op te groeien met een ouder met een psychiatrische stoornis waardoor er maar een beperkt welkom was én hoe je wonden transformeert naar kracht en kunde. Ik zeg dan ook: ik ben een lichtbrenger die wegen opent naar meer levenslust.

Ik houd van leren, ontdekken en andere wegen bewandelen. Een greep uit mijn opleidingen. Mijn opleiding Beeldende Therapie heb ik gedaan bij het Centrum voor Creatieve en Expressieve Therapie. De opleiding Lichaamswerk volgde ik bij het Bolt Instituut. Om mensen te begeleiden bij zingevingsvragen deed ik de opleiding Zingeving en Spiritualiteit.  In 2017 rondde ik de opleiding Omgaan met Verlies af. In 2021 studeer ik af als geestelijk begeleider. Inmiddels heb ik ook de opleiding Secure Base Coachen afgerond. Dit is een greep uit de opleidingsweg die ik ben gegaan.

Wil je nog meer weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel. Of volg mij op Facebook

Mijn Werkwijze

Verlies confronteert je met lijden én met een breuk in de doorgaande lijn van je leven. Daar kan je op allerlei manieren op reageren. Woedend, verdrietig, wanhopig. Dat is een onderdeel van het rouwproces. Zoals ook afscheid nemen en integreren van het verlies dat zijn.

Rouwen betekent dat je bezig bent met wat je hebt verloren én wat dit betekent voor jou op allerlei verschillende lagen. (praktisch, emotioneel en spiritueel)

Herstellen is niets anders dan leren ook weer vooruit te kijken én je opnieuw verbinden met het leven met meer liefde, wijsheid en mildheid

Naast het gesprek gebruik ik lichaamsoefeningen om je hele lijf te bewonen en je veerkracht te (her)ontdekken. Beeldend werk helpt je om dat wat je niet kunt verwoorden toch uit te drukken én te spelen met andere perspectieven. We werken natuurlijk op een manier die bij jou past.

 

bhr-herstelOver mij