Blog

verf, papier, krijg

De sprong wagen

on 13 april 2020

Is het mogelijk om online beeldend te werken?

Afgelopen week had ik weer een supervisiebijeenkomst bij Phoenix opleidingen. We werken dan gedeeltelijk plenair en in drietallen. In de laatste opstelling werk je als begeleider met een vraag van een van de deelnemers onder het toeziend oog van een collega. Je krijgt onmiddellijk feedback op je handelen als begeleider van zowel de klant als de observator. En zo nodig is in de totale groep ook nog de mogelijkheid tot feedback.

Deze keer vond de supervisiebijeenkomst online plaats en had ik in de aanloop daarnaar toe al gevraagd of iedereen potlood, krijt, plakband  bij de hand wilde hebben. In een soort opwelling had ik dit gezegd. De dagen voor de bijeenkomst vroeg ik mij af – is het mogelijk om met iemand beeldend online te werken?

Ik werd twee keer gevraagd om begeleider te zijn en natuurlijk zette ik beeldende werkvormen in. En werkelijk het is mogelijk om online een beeldend proces te begeleiden. En wat werd ik daar blij van! En waren mijn collega-cliënten verrast door wat ze ervoeren en de impuls die het gaf in hun eigen ontwikkel proces.

Dus heb je een vraag die je door gesprek én via beeldende werkvormen zou willen onderzoeken, bel of mail mij dan voor een afspraak


Frances NuijenDe sprong wagen

Join the conversation