Blog

De eerste troosttafel

on 7 december 2023

Wat een mooie avond was het donderdag toen voor de 1ste keer de Troosttafel plaatsvond in de Ontmoetingskerk!

Tineke had een heerlijke, kleurrijke hoofdmaaltijd verzorgt die werd opgediend in fleurige tajines. Anette had een smakelijke soep gemaakt. En Ruud had het toetje verzorgd en zorgde ook dat iedereen werd bediend. ”Ik voel mij verwend” merkte een van de gasten op. En dat was ook precies de bedoeling. Want voor de meeste was de afwezigheid van een partner aan de eettafel iets wat nog niet gewend was. Eten voor de t.v. aan maar ook de warme maaltijd overslaan dat gebeurde regelmatig. Maar nu eten bij het kaarslicht aan de gedekte tafels met wit tafelkleed in goed gezelschap, dat wat fijn.

Eten verbindt netzo als je verhaal vertellen. Vooral als je disgenoten elementen van je verhaal herkennen omdat ze ook een partner, zus of ouder verloren hebben. Er was aandacht, medeleven en ook klonk regelmatig een lach.

Het was een fijne, waardevolle, inspirerende avond vonden mijn tafelgenoten. En dat beaamde ik.

De volgende Troosttafel is 20 januari 2024. Het is al mogelijk om je aan te melden bij mij.

Frances NuijenDe eerste troosttafel

Join the conversation