Blog

Doe er wat aan!

on 10 november 2023

Soms pak je dingen aan omdat je het belangrijk vindt. Zo help ik de Tafel van Veel om hun website bij te werken. Ik ben als gastvrouw regelmatig aanwezig en ergerde mij dat de website niet up to date was. Ik heb mij voorgenomen dit een jaar te doen en dan geef ik het stokje weer door. Hopelijk is het dan een levendige website met de juiste informatie op de juiste plek.

Ook voor de Vrij Katholieke kerk, gemeente Bloemendaal, ga ik waarschijnlijk hun website bijhouden. Althans als ik eruit kom met hun systeem. Waarom? Samen met de gemeente organiseer ik een lezingencyclus in 2024 over verlies en het is fijn wanneer de informatie over de lezingen cyclus gevonden wordt. Dat is het wel zo beetje hoor met de websites want het is niet mijn corebusiness.

Het organiseren van de Troostwandelingen en Troosttafel, dat geen verdienmodel heeft, komt voort uit mijn werk als verlies- en herstel begeleider. Ik hoor en weet ook uit eigen ervaring dat eenzaamheid op de loer ligt wanneer je een ingrijpend verlies mee maakt. Soms verandert je netwerk als gevolg van verlieservaringen. Enom de weg van verlies naar herstel te gaan is tijd nodig. Er zijn mensen nodig die jouw gedachten en gevoelens echt verstaan. Én is vertraging nodig en dat geeft je soms het gevoel dat jij in een andere wereld leeft dan je omgeving.

Daarom organiseer ik de Troostwandeling en de Troosttafel i.s.m. de Ontmoetingskerk. Dat je lotgenoten kan ontmoeten en je zelf ervaart hoe helend zo’n wandeling of samen eten is. Dus kom donderdag 30 november naar de Ontmoetingskerk voor de Troosttafel of neem deel aan de Troostwandeling op zaterdag 20 januari. Je kan je bij mij aanmelden.

Erkenning en herkenning van gevoelens en ervaringen.
Rust en ontspanning
Troost, herkenning en inspiratie
Erkenning en herkenning

Reacties van deelnemers aan de Troostwandeling.

Frances NuijenDoe er wat aan!