Over Mij

Wie ben ik

Ik ben inmiddels 64 jaar. Woon samen met Ruud. Ben geen moeder maar wel oma van 4 fantastische kleinkinderen. Wat een rijkdom in mijn leven. En wat een geschenk!

Ik heb ervaren dat in tijden van verlies het zo belangrijk is dat er iemand  voor je is. Geen adviezen maar iemand die luistert met volle aandacht. En die erop vertrouwt dat jij ergens wel weet wat de volgende stap is. Die helpt om jouw innerlijke kompas  te ontdekken. Die is er, altijd! Ook wanneer je druk bent met allerlei  innerlijke dialogen, schiet in de regelmodus of je verlamd bent door angst.

Juist dan kan liefdevolle aandacht, lichaamswerk of  beeldend werk helpen. Ik heb de heilzaamheid daarvan zelf ervaren. En ben mij er vervolgens in gaan scholen. Lichaamswerk hielp mij om niet alleen mijn hoofd te zijn maar mijn hele lijf te bewonen. Om vastgezette gevoelens  te bevrijden. Ik heb mijn opleiding lichaamswerk gedaan bij het Bolt instituut. De opleiding beeldende therapie bij het centrum voor creatieve en expressieve therapie.

Ik ben opgegroeid bij een vader met een oorlogsverleden en een moeder met een psychiatrische stoornis. Ik was waarschijnlijk juist daardoor al heel jong bezig met  de vragen “wat is de zin van het leven” en “wat is waar”.  Antwoorden heb ik gezocht bij het boeddhisme. Om mensen te begeleiden bij zingevingsvragen  heb ik  de opleiding Zingeving en Spiritualiteit gevolgd.

Ik heb een grote intrinsieke motivatie om te leren. Om nog beter een bijdrage te kunnen geven aan mensen die ik ontmoet. En ook om mijzelf steeds meer af te wikkelen en te ontwikkelen. In 2017 heb ik de opleiding Omgaan met Verlies afgerond. Daar heb ik geleerd en ervaren dat verlies ook gaat over wat er nooit geweest is. Kinderloosheid, ontbreken van een veilige thuishaven. En dat juist het toe-eigenen van dit diffuse verlies bijdraagt aan volledig zijn.

Dit is een greep uit de weg die ik ben gegaan. Nog meer weten? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel

.

bhr-herstelOver mij