Agenda

Workshop: Afscheid nemen steeds opnieuw

Afscheid nemen is een continu proces ook al kent het vaak wel een duidelijke markering zoals een afscheidsbijeenkomst, een ontslagbrief, een diagnose. Soms neem je afscheid van iets wat nooit is gekomen zoals het krijgen van kinderen.  Dan is er geen “formeel” afscheid maar is er zeker wel sprake van afscheid.

Na dat formele of niet geformaliseerde afscheid komt de rouw om wat verloren ging, wat nooit is geweest.  Daarna zijn er nog veel meer momenten die  weer raken aan dit afscheid zoals een feestdag, rondom een verjaardag, bij het op vakantie gaan, wanneer een vriendin een (klein) kind krijgt,  muziek die je beluistert, een geur in de stad, wanneer je verhuist

Zeker wanneer het  afscheid  al weer een tijd geleden is kan het lastig zijn om aan de rouw aandacht te geven of daar aandacht voor te krijgen.

Voor wie?
Dan is het fijn wanneer je je afscheid nu deelt met lotgenoten. Waarin jij wordt gezien en ziet. Tegelijkertijd is er aandacht voor het zoeken naar de balans tussen je verlies ervaring en je leven nu leven.
Én voor wie het  afscheid  meer dan 1 jaar geleden is.

Wanneer:
Donderdag 3 september van 09.30-16.00 uur en vrijdag van 9.30-12.30 uur

Praktisch:
Maximaal 8 deelnemers
Kosten €105,- incl. eenmaal lunch en koffie/thee.
Aanmelding: uiterlijk tot 14 dagen voor de startdatum door een mail te sturen.
Twijfel: wil je vooraf overleggen of deze workshop geschikt voor je is zoek dan via de mail of telefonisch contact met mij.

Download hier de flyer

Workshop Afscheid nemen steeds opnieuw

Vraag om informatie of aanmelding
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Frances NuijenAgenda