Blog

wandelen met zin(tuigen)

Voorjaar

on 10 maart 2023

Het licht vlaagt over ’t land in stoten
wekkend het kort en straf geflonker
der blauwe wind-gefronsde sloten;
het gras gloeit op, dooft uit, is donker.
Twee lammren naast een stijf grauw schaap
staan wit, bedrukt van jeugd in ’t gras…
Ik had vergeten hoe het was
en dat de lente niet stil bloeien,
zacht dromen is, maar hevig groeien,
schoon en hartstochtelijk beginnen,
opspringen uit een diepe slaap,
wegdansen zonder te bezinnen.

M. Vasalis

Afgelopen woensdag weer Wandelen met Zin(tuigen) gelopen in Koningshof. Wat was het heerlijk om stil te staan bij alle zintuigen. Wat hoor je, wat ruik je, wat proef je, wat voel je en wat zie je. En hoe anders je de natuur dan ervaart! Vandaag ervaarde ik vooral de ruimte in het bos en om mij heen. Woensdag 22 maart organiseer ik voor de laatste keer de Wandeling met zin(tuigen) voor de zomer. En start ik weer in oktober. Kom je ook 22 maart?

Frances NuijenVoorjaar