Blog

wandelen langs het spaarne

Troost wandeling.

on 17 februari 2023

Samen wandelen langs het Spaarne en dan met het pontje over. Joanne van Kallen van Uitvaart van uw leven, bleek net als ik een liefhebber te zijn van water. “Jammer dat het zo kort is, zullen we gewoon nog een keer heen en terug varen?” Daar zijn, midden op de water is altijd een moment van tijdloosheid.

.

Vandaag hebben we gesproken over “De Troostwandeling” die we gaan organiseren. Steeds weer blijkt dat nabestaanden behoeften hebben aan uitwisseling en verbinding. Zoals een man verwoordde na het bijwonen van mijn interactieve lezing over troost “je hebt aan een half woord genoeg”. Dat gebeurt wanneer je met lotgenoten bent:  de ontreddering, boosheid, wanhoop wordt herkend en begrepen. Ook het schuldgevoel wanneer je herstelt en  je leven vorm geeft en soms weer geniet. Uitwisseling met lotgenoten geeft troost.

Wandelen in de natuur en het bewust meemaken van de wisseling van de seizoenen en het proces van ontkiemen en afsterven kunnen een inspiratiebron zijn en hoop geven.

Kortom je bent heel erg welkom tijdens deze gratis wandeling. Ook weten we de datum: zaterdagochtend 6 mei en natuurlijk drinken we ook koffie in het Wapen van Bloemendaal. Dus noteer de datum alvast in je agenda!

Heb je interesse en wil je op de hoogte worden gehouden stuur mij dan een bericht

Frances NuijenTroost wandeling.