Blog

niet welkom

Hoofd, schouders, knie en been

on 27 januari 2023

Wie kent dit liedje niet? Ik heb het gezongen met de kleinkinderen. Lekker bewegen op en neer. En gelijk de woorden oefenen. Volgens mij beleven wij de meeste plezier aan het samen bewegen.
Van het topje van je hoofd tot aan je kleine teen kan je stress ervaren als gevolg van verlies. Op veel ‘lijstjes’ staat verlies in de top 3 van stress ervaringen.

Tijdens de leergang Verlieskunst maar ook tijdens de individuele begeleidingsgesprekken  en de workshop Mijn lichaam rouwt mee” vertel ik over de lichamelijke gevolgen van rouw. Ik noem dat rouweducatie.

“Waarom ik dat belangrijk vindt?” Om in zo’n heftige tijd waarin je je worstelt met afscheid en rouw snapt wat er gebeurt in je lijf. Niet dat het daarmee is opgelost. Maar hopelijk ontstaat er begrip voor je eigen lijf en opent het deuren om het lichamelijke ongemak te verwelkomen in plaats je daar tegen te verweren. Niet zo gek dat laatste overigens hoor maar niet handig. Want het levert alleen meer stress op!

Wil je stress te lijf gaan meld je dan voor de Workshop Mijn lichaam rouwt mee of doe mee met Wandelen met Zin(tuigen). Binnenkort staan de data in de agenda.

Lisanne van Sadelhoff, journalist bij de Correspondent vertelt meer over de fysieke ongemakken bij rouw in het artikel hoofd, schouders, knie en been

Frances NuijenHoofd, schouders, knie en been