Blog

Mijn hoofd buigen voor mijn lijf

on 20 januari 2023

Hoesten
Proesten
Dikke sokken aan in bed
Een uurtje wandelen gevolgd door 2 uur slapen
Pakken met papieren zakdoekjes gebruiken.

Drie weken en twee dagen griep heb ik er nu op zitten. En het gaat eindelijk beter met mij.
En wat kwam ik mijzelf weer tegen.
Ik maakte plannen “morgen ga ik dit doen” sprak de controlfreak in mij. Zonder te voelen waar mijn lijf behoefte aan had.
“Heb ik iets anders onder de leden” sprak mijn zorgelijke ik.
“En nu moet het over zijn” sprak mijn ongeduldige ik.

Het duurde wel een tijdje voordat ik al die stemmetje kon passeren en de mantra vond “zo is het, nu”. Mijn liefdevolle ik ging spreken. En dit hielp de verbinding te herstellen tussen mijn lijf en mijn hoofd. Te voelen hoe het werkelijk met mij is en vandaar uit te ontdekken wat ik nodig heb.

Mijn lichaam rouwt mee

Ik dacht aan hoe het lijf ook altijd van zich laat horen wanneer je rouwt omdat je een ingrijpend verlies hebt geleden. Dat geeft altijd onrust, spanning, stress in het lijf. En het is heel natuurlijk dat je dit allemaal niet wilt ervaren. Maar de lichamelijke sensaties en gevoelens  blijven zich op dringen tot dat je luistert. Netzo lang tot dat je een weg vindt om de eenheid in jezelf te herstellen waar die in de buitenwereld verbroken is.

Uitnodiging

Wil jij leren om aanwezig te zijn bij wat er nu is?
Wil jij een weg vinden om te werken aan jouw eigen herstel?
Wil je samen oefenen met mensen die ook aan het herstellen zijn van verlies?
Heb je de veiligheid nodig van een kleine groep? ( max 6 deelnemers)
Wil je aandacht besteden aan je lijf in tijden van rouw en herstel?
Wil je daar tijd voor maken?

Workshop

Misschien is de workshop ‘Mijn lichaam rouwt mee’ dan iets voor jou. Schrijf je in voor cyclus zaterdagochtend 29 april én 20 mei van 9.30-12.00 uur. Tussendoor kan je deelnemen aan de gratis online bijeenkomsten Adempauze. ( info volgt bij agenda)
Stuur voor mij voor 15 april een mail en je wordt geplaatst op de deelnemerslijst. Eerst overleggen kan natuurlijk ook.


Frances NuijenMijn hoofd buigen voor mijn lijf