Blog

Workshop: Het lichaam rouwt mee.

on 16 november 2022

Een ingrijpend verlies grijpt niet alleen in op je hart en hoofd maar doet zich ook kennen via lichamelijke signalen. Vaak besteden we daar te weinig aandacht aan en vinden we het lijf vooral lastig: “het doet niet wat ik wil”. Toch is de eerste stap om aandacht te besteden aan ons lijf juist wanneer we last hebben van bijvoorbeeld gespannen kaken, gebalde vuisten, een druk op het hoofd, een steen op de maag. Wanneer je een ingrijpend verlies hebt meegemaakt is dat niet zo gek!

In deze workshop staan we stil bij wat er in  je lijf gebeurt en je krijgt oefeningen aangereikt om zorg te dragen voor je lichaam. Zodat je vanuit de stress-stand weer langzaam beweegt naar ontspanning.

Deze workshop bestaat uit een korte inleiding waarin kennis overgedragen wordt over wat stress als gevolg van verlies doet in je lijf. Daarna doen we verschillende oefeningen die je thuis ook kunt toepassen.

Na de workshop is er een online bijeenkomst waarin we met elkaar uitwisselen wat we tijdens het oefenen thuis tegen zijn gekomen. Er kunnen ook vragen worden gesteld.

De Workshop vindt plaats op zaterdag 18 februari van 9.30-12.00 uur.

Waar: Ergens rondom centrum Haarlem. Is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. ( minimaal 4 maximaal 10)

De Online bijeenkomst via Zoom is op woensdag 1 maart van 19:45-20.45 uur.

De totale kosten zijn € 50,00

Aanmelden tot 4 februari door een mail te sturen naar info@francesnuijen.nl. Je ontvangt dan een aanmeldingsformulier. En eventueel instructie voor de Zoom bijeenkomst.

Meenemen: een (yoga)matje en dekentje.

Frances NuijenWorkshop: Het lichaam rouwt mee.