Blog

Een niet te plannen rouwproces

on 9 april 2022

Een rouwproces valt niet te plannen maar ontvouwt zich stap voor stap. En soms is dat heel frustrerend gaven sommige deelnemers van de VerliesKunst aan. Is er geen knopje, iets wat we kunnen doen dat we ons niet meer voelen zoals we ons nu voelen?


Helaas – het proces van verlies vraagt tijd en vertraging. Wat je wel kan doen is je verbinden met mensen, dromen, verhalen, muziek of talenten waardoor jij je veilig voelt. Soms beschermd en dan weer uitgedaagd. Dat was het onderwerp van deze bijeenkomst.


Soms is dat in de natuur gesprekken voeren met je overleden man. Gemeenschappelijke dromen tot uitvoer brengen – dus die ballonvaart nu alleen gaan maken. Of naar een salsa middag gaan waar zulke goede herinneringen liggen  – alleen. En jezelf toestemming geven dat je ook na 5 minuten weer weg mag gaan.

Frances NuijenEen niet te plannen rouwproces

Join the conversation