Blog

De boekenkast

on 22 maart 2021

Ik ga starten met een nieuwe rubriek. Regelmatig zal ik onder de titel “de boekenkast”een boek aanbevelen dat ik recent of al langer geleden heb gelezen. Daarin laat ik mij leiden door of het mij raakt, nieuwsgierig maakt of mij aan het denken zet.

Het eerste boek heet: Met zoveel liefde heb ik van je gehouden van Denise van Geelen-Merks & Jakob van Wielink.

Een boek met proza en poëzie en vooral heel erg mooie illustraties van de hand van Pascalle van Vliet. De proza en poëzie zijn gezocht bij de verschillende fases van verlies en herstel. Het biedt troost, herkenning én geruststelling.

Ik put regelmatig uit dit boek vooral voor de poëzie. Poëzie heeft zoveel verschillende lagen en daardoor zoveel verschillende mogelijkheden in zich om van betekenis te zijn voor de lezer.

Frances NuijenDe boekenkast