Blog

Verschillende perspectieven zien

on 1 maart 2021

Sinds een jaartje ben ik aan het tekenen. Noodgedwongen omdat ik dit jaar minder tijd heb om te schilderen. Die tijd  besteed ik op dit moment aan opleidingen.

Ik ben meer een schilder die iets laat ontstaan door steeds weer over en over te schilderen dan een tekenaar. (dacht ik).

Nu had ik de gewoonte om elke week een klein dagboekje bij te houden. Maar daar kreeg ik minder zin in. Het gaf steeds minder toegevoegde waarde aan mijn week.  Er zaten veel herhalingen in en ik ervaarde mijn teksten als redelijk plat. Dus toen ben ik gaan tekenen.

Een van de dingen die ik ervaarde was dat een tekening verschillende perspectieven heeft al naar gelang hoe de kijker kijkt. Dat wist ik natuurlijk al lang ‘het is maar hoe je kijkt’ tenslotte. Maar ik realiseerde mij dat je het zoeken naar nieuw perspectief ook op zo’n manier kan oefenen.

Dus ik doe een test. Bij een al eerder getoonde  tekening – wat zie en ervaar jij bij deze tekening?

Ik ben reuze benieuwd.

Frances NuijenVerschillende perspectieven zien

Join the conversation