Blog

Het gedeelde scherm! Voor wanneer woorden spreken te moeilijk is.

on 10 februari 2021

Je bent 45 jaar en eigenlijk loopt alles wel op rolletjes. Je hebt een goede baan. De leukste vrouw heb je ook. Het droomhuis is er nog niet maar het komt steeds meer binnen bereik.

Een tijdje loop je al te kuchen. Beetje raar kuchje. Maar naar de huisarts gaan stel je uit. “Want zeg je het woord kuchje” dan moet je naar het Corona spreekuur en daar heb je geen zin in. Maar je leukste vrouw gaat zich ergeren aan je gekuch én dat je er niet naar laat kijken. Oké dan, je maakt een afspraak. En die afspraak wordt gevolgd door nog een afspraak, foto’s, allerlei onderzoeken en een ernstig gesprek bij de longarts.

Je gaat dicht, potdicht en je drijft je vrouw tot wanhoop met je zwijgen. En je vrouw smeekt je om mij te bellen. Je kent mij van een feestje waar we ontzettend veel plezier samen hadden en je opmerkte aan het eind van de avond “wat kan jij hard lachen”.

Je mailt mij en je hebt liever een gesprek via Zoom dan bij mij in mijn werkruimte. Normaliter doe ik dat nooit een 1ste gesprek online maar ja het is zo’n rare tijd! Je kan mij niet vertellen wat er in je omgaat. En ik zie dat je zo hard je kaken op elkaar klemt dat ik bang ben dat dadelijk een paar kiezen bij je afbreken.

En dan heb ik een ingeving. Ik vraag je vind je het oké dat ik vragen stel en dat jij de antwoorden opschrijft terwijl jij je scherm deelt met mij?  Dat is oké. En zo start onze kennismaking en vertel je mij via het online geschreven woord wat zich  in jou afspeelt.

Frances NuijenHet gedeelde scherm! Voor wanneer woorden spreken te moeilijk is.