Blog

oma leest voor

Oma leest voor

on 29 maart 2020

Elke dag een verhaaltje

Deze “corona-periode” van thuis blijven brengt verliezen in allerlei soorten en maten met zich mee. Een van die verliezen voor mij is het niet kunnen zien van mijn kleindochter. We hadden verleden week een afspraak om op te passen. En volgend weekend zou ze komen logeren. Iets waar ik mij altijd op verheug. Een ontmoeting zonder ouders is altijd zo anders. En vooral logeren is zo’n intens moment van meemaken, beleven en verwondering.

Om ons leed te verzachten en het verbonden zijn te voeden, spreek ik (inmiddels ook voor mijn kleinzoon) een verhaaltje in en stuur dat op. Want oma is er – ook al zie je haar een tijdje niet.

Elke dag plaats ik op deze pagina een verhaaltje of kort gedichtje. Geschikt voor de leeftijd van ongeveer 3 jaar. Misschien wil je zelf luisteren of anders aan je (klein) kind laten horen. De verhalen zijn afkomstig uit: Kinderversjes van Lea Smulders.

 

 1. Verhaaltje over narcissen
 2. Het kuikentje
 3. De sprinkhaan en de olifant
 4. De poes en de uil
 5. Hondje Flapoor
 6. Een blijde gebeurtenis
 7. De rups
 8. Slapen, slapen
 9. Het varentjes bos
 10. Mannetje Mikmak
 11. April
 12. In de ronde kring
 13. Het madeliefjeseiland
 14. Zomaar
 15. Loetje lacht
 16. De boze uil
 17. Struisvogel op hol
 18. Mag niet
 19. Waar
 20. Muizebloed
 21. In de lente
 22. De benenwagen
 23. Kuikenpraat
 24. In het Biezebasseland
 25. Schelpwiegje
 26. Jij en ik
 27. Robert Jan per ongeluk

 

Frances NuijenOma leest voor

Join the conversation