Blog

begeleiding bij scheiding

Scheiding, een ervaringsverhaal

on 16 februari 2020

Tijdens mijn scheiding ben ik door Frances begeleid. Dit was een grote steun voor mij. Wat mij vooral hielp was een professioneel luisterend oor op een manier die mij liet voelen dat mijn enorme verdriet ‘logisch en natuurlijk’ was. Ik mocht na mijn scheiding in rouw zijn!  Rouw om het loslaten van een gezamenlijke geschiedenis met mijn ex man en de lieve vader van mijn kinderen. Rouw om het loslaten van mijn toekomstbeeld met hem. Ook rouw om verlies van de basis in mijn leven. Alles stond op losse schroeven.

Herstel

Hier begon het mee. Je benoemde emoties die mij hielpen om mijn gedachten en gevoel te ordenen. Daarmee mochten mijn emoties er zijn. Ik was zo enorm verdrietig, wist me geen raad en voelde me super onzeker in van alles. Door jouw aanpak hebben we veel op een rijtje kunnen zetten waardoor ik heel langzaam dingen weer helder zag en enig overzicht kreeg welke stappen ik had te zetten in mijn nieuwe leven. Samen hebben we deze eerste stappen gezet naar een nieuw toekomstbeeld.

Achteraf kan ik zeggen dat de begeleiding doorFrances mij heeft geholpen om die eerste heftige emotionele periode van mijn scheiding door te komen. En dat ik er nu van overtuigd ben, dat dit ervoor heeft gezorgd dat ik verder kon. En vooral verder kon op een manier die mijzelf en mijn kinderen veel goed heeft gedaan. Ik heb hierdoor kunnen opbrengen om een heel goed contact met de vader van mijn kinderen op te bouwen. Zelfs nu na bijna 8 jaar is het contact met zijn nieuwe gezin nog steeds heel prettig. Daar ben ik super trots op omdat dat het allerbelangrijkste is voor mijn kinderen en uiteraard voor mezelf. Wrok, frustratie, boosheid helpen ook mij niet verder in mijn leven dus die emoties heb ik, na ze doorleefd te hebben, achter me gelaten!

Yvonne.

Ben je ook aan het scheiden en zoek je begeleiding? Bel mij voor gratis telefonisch oriëntatiegesprek.

Frances NuijenScheiding, een ervaringsverhaal