Blog

Hoe zie jij jouw toekomst?

on 22 december 2019

De periode tijdens en na de scheiding is een hectische periode. Er komt veel op je af. Praktische zaken die geregeld moeten worden. Maar er is ook sprake van verlies op meerdere fronten. Verlies van een gemeenschappelijk toekomst perspectief. Van bij iemand horen. Een gezin dat wellicht opgebroken wordt. Soms kan je dan bevangen raken door angst. Die zo groot is dat je als het ware nog meer vaste grond onder je verliest.

In de film “Intern” ontdekt  de hoofdrolspeelster dat haar man vreemd gaat. Ze loopt daar dagen mee rond voordat ze het vertelt aan de andere hoofdrolspeler gespeeld door Robert de Nero.  Tranen, gevoelens van machteloosheid en boosheid. Uiteindelijk vraagt Robert de Nero aan haar : “wat vindt je nu het ergste?”. En ze zegt “dat ik dadelijk alleen begraven lig bij vreemden”. En terwijl ze dat zegt zie je dat ze zich schaamt om dat te zeggen. En Robert de Nero reageert met, in mijn ogen de meest fantastische reactie die jij je maar kunt bedenken. Hij neemt deze angst uiterst serieus en zegt iets in de trant van “dat is dan opgelost want er is nog een plek over in het graf waar mijn vrouw Mora ligt, genoeg ruimte ”.

Kalmeren bij grote emoties

Ik vind het zo ontroerende scene. Het uiten van zo’n diepe angst voorbij de ratio en de redenering. Een angst die ook een inkijkje geeft in het levensverhaal van die persoon. En de reactie van Robert de Nero die kalmeert en geruststelt. Dan is de angst om alleen te zijn weer teruggebracht naar hanteerbare porties.

Spreekt bovenstaand je aan? Heb jij ook zo’n diepe angst nu je gescheiden bent of gaat scheiden. Een die je haast niet durft te verwoorden. Je de adem beneemt. Of je helemaal in beslag neemt.
Geef dan via onderstaand formulier aan dat je gebruik wilt maken van een kosteloos telefonisch oriëntatiegesprek om na te gaan of begeleiding door mij bij jou past.

Je kan natuurlijk ook direct bellen of mailen.

 

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frances NuijenHoe zie jij jouw toekomst?