Blog

man die moe aan de tafel zit

Wat is rouw arbeid

on 9 december 2019

Manu Keirse heeft een boek geschreven over rouw arbeid. Hij vertelt over ‘rouw arbeid’ in het kader van rouw overleven en het is zo fijn om te snappen hoe rouw in elkaar zit. Zeker wanneer je zo midden in dat proces zit.

Rouwtaken 

De eerste taak is het onder ogen zien van het verlies. Wanneer die werkelijkheid je dan doordrongen heeft dan dient de tweede taak zich aan namelijk het ervaren van de pijn van het verlies. Daarna het aanpassen aan die wereld zonder die persoon, dat noemt Manu de derde taak.  En tot slot de vierde taak: opnieuw leren genieten van het leven en herinneringen levendig houden.

Deze taken zijn niet alleen van toepassing bij verlies van een dierbare maar ook bij verlies van gezondheid, werk, relatie om nog maar een paar verliessituaties te noemen.

Moe van rouw arbeid

En weet je van rouw arbeid word je erg moe en soms is het zo lastig om je daarbij neer te leggen!  Bijvoorbeeld omdat je het associeert met depressief worden of om toe te geven dat je niet alle ballen meer in de lucht kan houden en dus hulp moet vragen. En voor mannen speelt ook vaak nog dat ze flink moeten zijn. Ze zetten zich keer op keer over de vermoeidheid heen tot ze echt niet meer kunnen en flinke fysieke klachten krijgen.

Ik kan alleen maar vanuit mijn ervaring zeggen: schroom niet en zoek hulp. Want je gaat jezelf zo in de weg zitten wanneer jij je blijf verzetten tegen je moeheid.

Of ik degene ben die jou daarmee kan helpen kan je nagaan tijdens een gratis telefonisch oriëntatiegesprek. Vul daarvoor het formulier in onder aan deze pagina.

 

Luister naar Manu Keirse

 

 

  • Geef een aantal mogelijkheden aan dat je eventueel bereikbaar bent. Ik stuur je dan een mail en een zoomlink. Groet, Frances
Frances NuijenWat is rouw arbeid