Blog

man met zware rugzak

De tocht naar de herberg

on 24 november 2019

Hoe verloopt het eerste contact met mij>

Vaak bellen mensen mij eerst op nadat ze verschillende malen mijn website hebben bekeken. Ze willen eerst het een en ander weten van mij. Zo’n telefonisch oriëntatiegesprek is gratis. Er wordt dan ook al veel verteld aan mij over pijn, teleurstelling en verlies. En vang ik  al een glimp op van thema’s, patronen en iemand zijn persoonlijke sfeer. Op basis daarvan zoek ik naar een verhaal of een gedicht om voor te lezen tijdens onze eerste afspraak. Altijd spannend want kan de ander daar iets mee? Helpt het om de essentie van de vraag boven tafel te krijgen? Gaan jij en ik elkaar verstaan?

 Zo las ik het verhaal voor ‘De tocht naar de herberg’ uit het boek Herbergen van Verlies van Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten. Het gaat over een man die loopt met een rugzak die steeds voller raakt en zich zelf blijft voorhouden “ga door”. Tot er een moment komt dat hij zichzelf afvraagt: moet ik die zware rugzak blijven dragen? Hij arriveert bij een herberg en de herbergier nodigt hem uit om de rugzak open te maken. En de man wist dat het tijd was om zijn loden last uit te pakken en aan te kijken!

Loop jij ook met zo’n loden last op je rug? En is het tijd om die uit te pakken en aan te kijken wat er in zit?

Misschien wil jij ook contact zoeken met mij? Meld je dan aan voor een gratis telefonisch oriëntatiegesprek van maximaal 30 minuten.

Frances NuijenDe tocht naar de herberg

Join the conversation