Blog

Mijn moeder is mijn naam vergeten

on 2 mei 2019

Mijn moeder is mijn naam vergeten.
Mijn kind weet nog niet hoe ik heet.
Hoe moet ik mij geborgen weten?

Noem mij, bevestig mijn bestaan,
Laat mijn naam zijn als een keten.
Noem mij, noem mij, spreek mij aan,
o, noem mij bij mijn diepste naam.

Voor wie ik liefheb, wil ik heten.

Neeltje Maria Min

Altijd zo ontroerend gedicht. Jouw naam van wie heb je die gekregen? Naar wie ben jij vernoemd? Hoe werd je als kind genoemd?

Ik merk dat het mij altijd raakt wanneer vrienden, collega’s zonder dat ze het weten mij Fran noemen. Zo werd ik in mijn kindertijd door vriendinnetjes genoemd. En wanneer ik nu weer zo genoemd roept dat herinneringen op aan vroeger. Toen ik klein was en ook mijn wereld klein was.


Frances NuijenMijn moeder is mijn naam vergeten

Join the conversation