Blog

Hulp van Frances Nuijen

Welkom

on 31 augustus 2018

Welkom bij mijn bedrijf begeleiding bij verlies en herstel. Misschien kennen we elkaar van vroeger. Of hebben we elkaar recent ontmoet. Wellicht ben je die voorbijganger, die knikt en verder gaat.


Maar tegen wie, even met mij meeloopt of bij mij stilstaat zeg ik: welkom met wie je bent, met wat je hebt meegemaakt. Wees welkom met je worstelingen, je dromen en verlangens,  met alles wat er in jou leeft. Laten we elkaar ontmoeten! Laten we samen – met alles wat er is – aanwezig zijn.
Rumi heeft daar een gedicht over geschreven.

De herberg
Dit mens-zijn is een soort herberg

elke ochtend weer nieuw bezoek.

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,
een flits van inzicht komt
als een onverwachte gast.

Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij
zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt
die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.

Behandel dan toch elke gast met eerbied.
Misschien komt hij de boel ontruimen
om plaats te maken voor extase….

De donkere gedachte, schaamte, het venijn,
ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns
en vraag ze om erbij te komen zitten.

Wees blij met iedereen die langskomt
de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd
om jou als raadgever te dienen.

Welkom op mijn vernieuwde website. Zoek je iemand die je helpt bij jouw verlieservaring in het leven te (ver)dragen en daar van te herstellen. Kijk rond op mijn website en je kan mij altijd bellen of mailen.

Misschien een toepasselijk lied Ik kan het niet alleen van Stef Bos

bhr-herstelWelkom